Hoe vergelijk ik een doorlopend krediet?

 Doorlopend krediet vergelijken  Reacties uitgeschakeld voor Hoe vergelijk ik een doorlopend krediet?
mei 262015
 

Wie om welke reden dan ook, (hopelijk wel een goede reden!) wat extra geld kan gebruiken zal zich over het algemeen wenden tot een kredietverstrekker die vervolgens een lening aan de aanvrager verstrekt. Vaak is de kredietverstrekker een bank, maar steeds vaker komt het voor dat ook andere financiële instellingen verschillende soorten kredieten aanbieden. Er zijn zelfs talloze ondernemingen die hier hun corebusiness van gemaakt hebben. Op zich is dat mooi, want op die manier hebt u als consument wat te kiezen. Wel is het van groot belang (en echt niet alleen omdat dit wettelijk verplicht is) om vooraf te waarschuwen voor het risico dat er gelopen kan worden wanneer er niet op een verstandige manier geld wordt geleend. Wat voor soort lening u ook aanvraagt: zorg dat u door een deskundige wordt geadviseerd!

doorlopend krediet vergelijken

Het Doorlopend krediet

Een populaire vorm van een lening is tegenwoordig het doorlopend krediet. Doorlopend krediet is een zogenaamde consumptieve kredietvorm die wordt afgesloten om (luxe)goederen aan te schaffen. Het bijzondere van het doorlopend krediet is dat er sprake is van een theoretische looptijd. Dat betekent dat de leen som geheel of gedeeltelijk kan worden opgenomen en weer kan worden afgelost en dat het saldo dus fluctueert afhankelijk van het opname/aflossingspatroon van de lener. De looptijd van een doorlopend krediet is dan ook zeer divers.

Doorlopend krediet vergelijken: rentestand

Wie een doorlopend krediet wil gaan aanvragen gaat uiteraard op zoek naar de meest gunstige voorwaarden waaronder dat krediet kan worden afgesloten. Een van de eerste zaken waar dan naar gekeken wordt is de rente die de verschillende aanbieders rekenen. Het is logisch om een aanbieder met een lage rente uit te kiezen, want rente moet worden betaalt, en een betaling kost u geld.

Doorlopend krediet: andere aandachtspunten

Zoals al eerder gezegd: een lage rente op uw doorlopend krediet is gunstig, maar toch zijn er een aantal zaken waar u bij het vergelijken rekening mee moet houden. Dan blijkt al snel dat de aanbieder met de laagste rente niet altijd de beste hoeft te zijn. Zo is het verstandig om te kijken of er een overlijdensrisicodekking wordt aangeboden bij het doorlopend krediet. Als dit het geval is wordt de schuld bij overlijden geheel of gedeeltelijk kwijtgescholden. Mocht u komen te overlijden en u heeft een doorlopend krediet openstaan zonder dat er sprake is van een overlijdensrisicodekking dan worden uw nabestaanden met de schuld opgezadeld; dat wilt u toch ook niet. Het laatste punt wat we noemen als aandachtspunt bij het vergelijken van een doorlopend krediet heeft te maken met de hoogte van het krediet. Vaak hangt het rentepercentage af van het leenbedrag. Helaas zetten veel aanbieders slechts het laagste percentage duidelijk op de site en op deze manier zijn al veel mensen om de tuin geleid. Opletten dus!

© 2012 Doorlopend Krediet informatie Privacy Policy | Contact Wat is geld