Betekenis doorlopend krediet

 Betekenis doorlopend krediet  Reacties uitgeschakeld voor Betekenis doorlopend krediet
jan 292012
 


Een doorlopend krediet is een flexibele leenvorm voor particulieren, die meestal gebruikt wordt voor uitgaven als een verbouwing, dure reparatie (bijvoorbeeld wasmachine) of tuinaanleg. Ook wordt een doorlopend krediet lening gebruikt om wat extra geld achter de hand te hebben.

Een doorlopend krediet lening staat bekend als een flexibel krediet, omdat de looptijd, de rente en het termijn bedrag kunnen variëren. Gebruikelijke rente percentages zijn 2%, 1,5% en 1% per maand. Ook mag een lener bij een doorlopend krediet geld aflossen wanneer hij/zij dit wil.

De geld lener kan zelfs, in tegenstelling tot andere consumptieve krediet leenvormen, het gehele bedrag vroegtijdig en zonder boete af lossen. Daarnaast is het mogelijk om het afgeloste bedrag weer opnieuw op te nemen. Eerdere genoemde voordelen en het feit van de relatief lage maandlasten is voor veel mensen de reden op te kiezen voor een doorlopend krediet.

Bij het afsluiten van een doorlopend krediet lening wordt een krediet limiet (ook wel krediet ruimte genoemd) af afgesproken, waarboven niet kan worden geleend.

Een andere naam voor doorlopend krediet is continu krediet. We zien regelmatig de volgende foutief geschreven zoekopdrachten: doorlopend crediet, doorlopend credit en goedkope kredieten.

informatie over betekenis doorlopend krediet vergelijken

© 2012 Doorlopend Krediet informatie Privacy Policy | Contact Wat is geld